Travel Lecture: Three Weeks In Kosovo


When:
24.05.2017 @ 20:00 – 21:30
2017-05-24T20:00:00+02:00
2017-05-24T21:30:00+02:00
Where:
Ljubljana Ziferblat
Vegova 8
1000 Ljubljana

I’m from America, and I’m not sure why I’m so attracted to the Balkans. Recently I made a 3 week trip to Kosovo. I’ve already been to Albania 4 times and ALL the Albanians I meet in Slovenian and Croatia seem to be from from Kosovo. So I felt it was my mission to see what was going on down there.

I visited a spa resort where you get a nice room, breakfast/dinner, doctor visit, electro shock therapy, hot wax treatment, physical therapy message and HOT mineral pool all the 25 euro.

I visited a remote village and watched them kill a cow in the town center. Even the Kosovan’s I told the story to were a little shocked. My three week trip also allowed me the chance to visit my favorite city in Albania, Shkodra for a few days too.

See you soon 🙂

Jeff

This event will be in English

Ziferblat is a place for socialising where you pay for time. Students are 4 cents per minute, non-students are 5 cents. Because we don’t want you to hurry, clocks for this event will stop after 60 mins.

***

Prihajam iz Amerike in ne vem zakaj me Balkan tako privlači. Nedavno sem 3 tedne potoval po Kosovem. V Albaniji sem bil že štirikrat in zdi se, da vse albance katere spoznam v Sloveniji in na Hrvaškem, v resnici prihajajo iz Kosova. Tako sem začel misijo ugotavljanja, kaj se dogaja na jugu.

Obiskal sem toplice, kjer dobiš lepo sobo, zajtrk in večerjo, obisk doktorja, terapijo z elektrošoki, tretma depiliranja z voskom, masažo in vroči mineralni bazen, vse za 25 evrov.

Obiskal sem odročno vasico in obazoval kako v so v centru ubili kravo. Tudi Kosovčani, katerim sem povedal to zgodbo, so bili malo šokirani. Moje tritedensko potovanje mi je omogočilo, da sem za par dni obiskal moje najljubše mesto v Albaniji, Shkodra.

Ta dogodek bo v angleščini.

Se vidimo kmalu 🙂

Jeff

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.