Predavanje: Čuječnost na slikoviti poti starševstva


When:
09.03.2018 @ 20:00 – 22:00
2018-03-09T20:00:00+01:00
2018-03-09T22:00:00+01:00
Where:
Ljubljana Ziferblat
Vegova 8
1000 Ljubljana

VABILO
Prisrčno vabljeni na predavanje Društva za razvijanje čuječnosti. Tokrat bomo gostili mag. Majo Bajt v petek, 9. marca 2018 ob 20:00 v Ziferblatu (Vegova ulica 8, 1000 Ljubljana).

Zagotovite si svoj sedež s prijavo na:
https://goo.gl/forms/IRr41TtLRPk2XMjX2

OPIS PREDAVANJA
Gostja bo na predavanju predstavila svojo izkušnjo čuječnosti v povsem običajnem življenju precej običajne mame treh otrok.
V nasprotju s predstavami ni mama, ki zenovsko umirjeno krmari po razburkanih valovih življenja, pa čeprav včasih navzven izgleda tako – ji pa čuječnost res včasih rešuje, zelo pogosto pa neskončno bogati življenje. Kako ne samo preživeti, temveč tudi polno in prisotno živeti v družini? Kako najti in ohranjati stik s posameznim otrokom? Kako v vsakodnevnem živžavu in ob številnih potrebah otrok ohranjati tudi košček sebe? Kako in na kak način najti čas za redno prakso čuječnosti? Ali sploh – in kako otroke učiti tehnik čuječnosti? O vsem tem in še čem več na predavanju.

OPIS PREDAVATELJICE
Mag. Maja Bajt je univerzitetna diplomirana psihologinja, že več kot desetletje zaposlena na področju promocije duševnega zdravja, višja predavateljica na Fakulteti za zdravstvo Jesenice, učiteljica čuječnosti, študentka integrativne psihoterapije … in predvsem mama treh otrok. V otroštvu je opazovala in preučevala svet okoli sebe, v zgodnjih najstniških letih pa odkrivala psihološko literaturo in tako spoznavala načine, kako bolje razumeti sebe in druge. Kasneje je svoje zanimanje nadgradila s študijem psihologije, nato sociologije vsakdanjega življenja, trenutno pa se izpopolnjuje na študiju psihoterapije. Poklicno se ukvarja predvsem z načini, kako ohranjati in izboljševati duševno zdravje različnih populacijskih skupin, v svoje delo pa pogosto vključuje tudi čuječnost. Osebno se je s čuječnostjo pobliže srečala pred nekaj leti v obdobju intenzivnega življenjskega dogajanja: ko so prihajali otroci in nato številne in predvsem zelo različne življenjske vloge. Z redno prakso čuječnosti sestavlja trenutke v mozaik, ki se mu reče življenje.

LOKACIJA
Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 6 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 5 centov. S 1.1.2018 se je cena minute zvišala za 1 cent. Ker ne bi radi, da se vam mudi, in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah, kar ustreza vstopnini v višini 3,60 € (3 € študenti in dijaki).
Vstopnina vključuje pijačo in prigrizke.