Otvoritev razstave Gregorja Skoberneta: V Julijskih Alpah


When:
11.12.2017 @ 19:00 – 20:30
2017-12-11T19:00:00+01:00
2017-12-11T20:30:00+01:00
Where:
Ljubljana Ziferblat
Vegova 8
1000 Ljubljana

O PREDAVANJU:
Vabimo vas na potopisno predavanje 30 dni v Julijcih in otvoritev fotografske razstave V Julijskih Alpah, ki se bo odvila v okviru festivala Brati gore pod okriljem Alpske konvencije. Avtor Gregor Skoberne se je poleti 2015 lotil posebnega izziva: mesec dni je preživel v gorah in okoliških planinah. Porodila se mu je ideja za večdnevni fotografski potep po gorah okoli Bohinja, ki pa je nato prerastla v nekakšen osebni izziv. Vedel je, da lahko v hribih preživi 1 teden. Kaj pa cel mesec? Kako bo s spanjem? Kako z vodo in hrano? Kako z umivanjem? Pred izzivom je bilo veliko vprašanj, ki pa so se tekom hribolazenja reševala sproti in vsak napor, lakota, žulj ali žeja je bila poplačana s čudovitimi razgledi v Julijskih Alpah in okoliških planinah. Vabimo vas, da se pridružite njegovi poti od Ratitovca pa do Triglava.

O RAZSTAVI:
Fotografska razstava Gregorja Skoberneta: V Julijskih Alpah

Razstava vam ponuja vpogled v del doživetij s pohodov fotografa Gregorja Skoberneta po Julijskih Alpah. Na razstavi so predstavljena dela fotografirana v različnih letnih časih in z različno gorsko tematiko: od klasičnih gorskih sončnih vzhodov, kozorogov do optičnega pojava – glorije.

Obsežen del Julijskih Alp leži v Triglavskem narodnem parku, kar samo dokazuje, za kako naravno pestro območje gre in je zato tudi zelo zanimivo s fotografskega stališča. Gore s hitro spreminjajočimi vremskimi razmerami in mogočnimi vrhovi predstavljajo idealno kuliso za vsakega pokrajinskega fotografa.

O AVTORJU:
Gregor Skoberne se s fotografijo ukvarja ljubiteljsko. Njegovi dosežki v fotografskem svetu so dokazani z večjim številom priznanj in objav. Njegova fotografija je bila objavljena v reviji National Geographic Slovenija, prav tako so bile štiri njegove slike izbrane za razstavo National Geographic Slovenija z naslovom »Narodni parki – v skrbi za naravo«. Dobil je diplomo organizatorja na mednarodnem natečaju Med nebom in zemljo 2014. Njegove fotografije so bile pod naslovom Faces of Lake Bohinj (Obrazi Bohinjskega jezera) objavljene v britanskem spletnem časopisu Daily Mail Online. Gregor je tudi prejemnik bronaste plakete Občine Bohinj za fotografske dosežke in promocijo Bohinja.

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.

Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.

***

ABOUT EXHIBITION:
Photography Exhibition by Gregor Skoberne: In the Julian Alps
The exhibition offers you an insight into photographer Gregor Skoberne’s hiking adventures in the Julian Alps. Displayed photographs were taken during various seasons and present different mountain motifs: from traditional sunrises and alpine ibexes to optical phenomenon “glory”.
Most of the Julian Alps lies in the Triglav National Park which only attests to how naturally diverse and how exciting the area for a photographer is. Mighty mountain peaks and the rapidly-changing weather conditions are an ideal backdrop for every landscape photographer.

ABOUT THE AUTHOR:
Gregor Skoberne is a hobby photographer. Numerous prizes and publications serve as proof of his photographic achievements. His photograph was published in the National Geographic Slovenia magazine, while four of his photographs were chosen for the National Geographic Slovenia’s exhibition titled “National Parks – Taking Care of Nature”. He received the diploma of the organizer for his photo submitted to the international salon of photography Between the Sky and the Earth 2014. The British online newspaper Daily Mail Online published his photos under the title Faces of Lake Bohinj. Gregor was also awarded with the municipality of Bohinj’s bronze plaque for achievements in photography and promotion of Bohinj.

Ziferblat is a place for socialising where you pay for time. Students are 4 cents per minute, non-students are 5 cents. Because we don’t want you to hurry, clocks for this event will stop after 60 mins.