Predavanje: Iluzija svobodne volje


21.4.2018, ob 20:00

Vabljeni na dvourno predavanje, kjer se bomo pogovarjali o svobodni volji. Svobodna volja je ena najobčutljivejših tem o kateri debata traja že tisočletja. Dotika se praktično vseh stvari, ki so nam v življenju najpomembnejše: uspeh, pravo, šolstvo, zdravstvo, ljubezen, sočutje, sreča… in je temelj na kateremu celotna družba stoji. Vendar človeška kognicija in posledično znanost sta tako napredovali, da z lahkoto koncept svobodne volje data pod vprašaj. V tem predavanju si bomo ogledali zakaj je svobodna volja iluzija in zakaj je razumevanje tega dejstva pomembno za prihodnost človeštva.

Predavatelj:

Aljoša Kutnjak je integralni filozof, ki študira integralno teorijo 10-let. Integralna teorija je šola filozofije, ki integrira vse vede tega sveta v širšo celoto. Tako ustvari nov višji pogled na svet, ki združuje tudi na videz nasprotujoče se ideje: znanost/vera, vzhod/zahod in pred-moderno, moderno ter post-moderno razmišljanje. Vse te stvari razume v kontekstu širše slike in jih zato lahko integrira na praktičen in uporaben način.

Prav tako ima svoj YT kanal, kjer so osnovna predavanja o Integralni teoriji ter Začni razmišljat podcast, kjer se skozi lečo kritičnega razmišljanja z gosti pogovarja o različnih pomembnih temah.

Vljudno vabljeni v Ziferblat na predavanje! 😊

*******

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 6 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 5 cente.

Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.