Predavanje: Nemirna pot do miru


29.11.2017, ob 20:00

VABILO
Prisrčno vabljeni na predavanja Mateje Škorc, ki jo bomo gostili v sredo, 29. novembra 2017 v Ziferblatu.

PRIJAVA
Zagotovite si svoj sedež s prijavo na:
https://goo.gl/forms/vMlh31hEcExqWyTV2

O PREDAVANJU
Gostja bo predstavila svojo izkušnjo življenjskega potovanja po poteh, ki sta se prepletali in se v njenem doživljanju včasih podpirali, spet drugič pa sta se zdeli skoraj izključujoči. Pripovedovala bo o neprecenljivi priložnosti dostopa do starih modrosti in o hkratnih navzkrižjih, do katerih je prihajala ob poskusih sledenja le-tem v vsakdanjem življenju. O nemiru dveh poti, ki se v zadnjem desetletju pomirjata in blago stikata v čuječnosti.

O PREDAVATELJICI
Mateja Škorc je univerzitetna diplomirana psihologinja, diplomirana ekonomistka, certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka, asistentka psihoterapevtske znanosti in dolgoletna učenka in učiteljica joge in čuječnosti. Psihoterapevtsko dela s posamezniki, pari in skupinami ter vodi različne programe čuječnosti. Za seboj ima več kot 25 let trajajočo lastno izkušnjo psihoterapije in joge, zadnjih 10 let pa izvaja tudi prakso čuječnosti. Mateja je že kot najstnica slutila, da je življenje lahko mnogo bolj svobodno in izpolnjujoče, kot je bilo njeno, predvsem pa kot so izgledala življenja večine odraslih ljudi, ki jih je srečevala. Njihova življenja so bila skozi oči najstnice videti … bedna. To jo je plašilo in odbijalo, zato je postala iskalka. Lastna eksistencialna stiska in hkratna privlačnost možnosti drugačnega življenja sta bili dovolj intenzivni, da je tem temam posvetila svoj profesionalni razvoj. Izbrala je študija psihologije in psihoterapije in kasneje poklicni poti psihologinje in psihoterapevtke. Omenjena študija nista potešila njenega nemira, zato se je poglobila tudi v modrosti joge.

LOKACIJA
Ziferblat Ljubljana je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Za udeležence predavanja bodo ure ustavili po 60 minutah, kar ustreza vstopini v višini 3,00 € (2,40 € študenti in dijaki). Vstopnina vključuje pijačo in prigrizke.

KDAJ? Sreda, 29.11. 2017 ob 20:00.
KJE? Ziferblat, Vegova ulica 8, Ljubljana