Večer poezije in glasbe: Delta


19.09.2017, 20:00

Delta je prostor srečanja, soočenja, odsevanja. Poezije in glasbe. Mance Udovič in Kaje Teržan. Tebe in mene. Je izven forme literarnih večerov in se odpira v neznano, v vsakič novo nastajajočo živost. Besede in glasba podpirajo tok spontane refleksije in čas mineva v skladu s soudeležbo. Zunaj pa tako ali tako ne moreš o(b)stati.

Motivno izhodišče večera je povzeto po istoimenski pesniški zbirki Kaje Teržan, ki je izšla leta 2015 pri Centru za slovensko književnost in ki je bila tudi nominirana za Veronikino nagrado 2016. Približno tretjini pesmi iz omenjene zbirke se bo v povsem samosvojem jeziku klavirja pridružila Manca Udovič, ki je po izjemnem lanskoletnem magistrskem recitalu kot zaključkom študija na zagrebški akademiji za glasbo, vedno bolj vpeta med vrhunske ustvarjalce na stičišču klasične glasbe in jazz-a.

Delta je enakovredno prelivanje dveh medijev na način prevzemanja pobude – enkrat glasbe, drugič poezije. Ko se ena izpoje, se druga šele začne. Včasih pa potujeta skupaj in se nato izlijeta v prostrano pokrajino povsem novega prostora in časa.

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.

Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.