Cikel Pogumnih Ustvarjalcev: Otvoritev razstave Petje Kolenko


24.03.2017, 19:00

V okviru cikla pogumnih, Ziferblat predstavlja otvoritev likovne razstave mlade umetnice Petje Kolenko. Petja je študentka 4. letnika likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Izhaja iz vsestransko nadarjene in ustvarjalne družine, zato riše, slika, fotografira in ustvarja že od malih nog.

Pri svojem likovnem ustvarjanju se ne posveča zgolj eni tehniki ali likovnemu področju, vendar si dopušča popolno svobodo in se ne omejuje, prav zato pa velikokrat odkrije nove načine in kreativne likovne rešitve. Ustvarja in odkriva vedno nove oblike in vzorce. V večini del med sabo kombinira različne slikarske in risarske tehnike. Je oboževalka kolaža in se ga v svojem delu veliko poslužuje, zato redko katero delo ostane brez elementov le tega. Prav naklonjenost do kolaža jo je pripeljala do razvoja posebnega osebnega stila, ki ga imenuje recikliran kolaž. Gre za dela, ki nastanejo iz ostankov ali že nastalih likovnih del s katerimi ni zadovoljna, koščke teh pa na kreativen način združi in kombinira ter ustvari nove sveže izdelke. Reciklira pa tudi odpadke in jih ustvarjalno prepleta v izdelke, zato lahko v njenih delih najdemo tudi kose odpadne embalaže, vrečk, tekstila, papirja in podobno.

Petjina druga samostojna razstava je prikaz njenega ustvarjanja v zadnjih mesecih. Skoraj vsa razstavljena dela imajo dve skupni točki, kolaž in žive barve. Če Petjina dela dobro opazujete lahko hitro prepoznate specifično barvno paleto in nekaj izbranih barv, brez katerih se zdi da ne more. Ker vedno odkriva nove načine so dela, ki jih bo razstavila le še en korak na poti k odkrivanju novih likovnih rešitev in svetov.

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.