Literarno glasbeni večer z Jernejem Dirnbekom


29.03.2017, 19:30

Jernej Dirnbek je postal širši javnosti poznan kot soustanovitelj glasbene skupine Mi2, pri kateri poje in igra kitaro, doslej pa se je podpisal oz. sopodpisal pod več uspešnic skupine, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Čista jeba …, pa tudi pod skladbe številnih drugih glasbenih izvajalcev.

Junija 2016 je pri Založbi MIŠ izšlo njegovo prvo literarno delo, domišljijski roman Pevci pozabljenih pesmi, ki je požel odlične kritike tako občinstva kot strokovne javnosti. Gre za zabavno pripoved o skupini prebivalcev manjšega slovenskega kraja, ki ugotovi, da je posedanje ob kozarcu bolj zabavno, če poteka ob prepevanju viž, ki se jih junaki spominjajo iz svoje mladosti. Pa seveda še o marsičem, kar spremlja njihove usode, medtem ko se oni posvečajo petju.

Literarni večer z Jernejem Dirnbekom bo mešanica obojega. V približno uri dolgem nastopu nas bo na njemu tipičen zbadljiv in humoren način popeljal po stopinjah svojega literarnega in glasbenega navdiha, predstavil svoj satirični roman in ob spremljavi akustične kitare izvedel nekaj najžlahtnejših skladb iz svojega opusa. Kot pravi sam, »pri tem ne bo odkrival vesoljnih modrosti, bo pa vse skupaj res zabavno …«

Če bi torej radi izvedeli:
– kdo so pevci pozabljenih pesmi in kako lahko poješ nekaj, kar je že pozabljeno,
– katere mokre sanje sanja večina moških, pa si tega ne upa povedati na glas,
– kje najde literarni ustvarjalec pravšnjo dozo inspiracije za svoje stvaritve,
ne zamudite dogodka, ki bo vse prej kot le suhoparno literarno druženje. Osebam z vbrizganim botoxom priporočamo, da zaradi nevarnosti pojava smejalnih gubic pred dogodkom opravijo obnovitveni poseg. Mladoletnikom pa, da dogodek obiščejo v spremstvu odrasle, ne nujno čisto trezne osebe.

Glasbena skupina Mi2:
http://www.mi2.si/
https://www.facebook.com/mi2band

Bukla:
http://www.bukla.si/?action=books&book_id=25723

MMCRTV:
http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/kot-kruh-pred-lakoto-tako-nas-knjiga-varuje-pred-nevednostjo/397046

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.