Kako se osvoboditi iz začaranega kroga čustev in želja?


13.03.2017, 19:00

V predavanju bo Viktorija Kos avtorica knjige »Razcvet zavesti« govorila o tem, kako smo ločili glavo od srca, razum od duše. Človek ni več cel, zato se ne more razvijati. Vprašajmo se česa smo se zares naučili? Ali obvladujemo strah, jezo in druga čustva? Življenje je proces preobražanja. Kdor ima dober, plemenit značaj, je največji med vsemi. Le takšen človek ima notranjo moč, je srečen in osrečuje tudi druge.

Truditi bi se morali ohranjati um čist. Slabe misli so kot okužba. O čemer razmišljam, to postanem. Ne bi smeli misliti, da je naša naloga presojati drugih, ampak spreminjati sebe. Jaz sem tisti, ki se moram spremeniti.

Naš govor naj bi bil ljubezniv, saj lahko jezik zareže globlje kot meč. Če vemo, kako govoriti, je lahko naš govor resničen balzam. Ne bi smeli prizadeti drugih, temveč si pridobiti njihovo srce. Človeško življenje je namenjeno temu, da se notranje razvijamo in hkrati skrbimo za druge. Več kot dajemo, bogatejši smo. Tako se osvobajamo ega. Niso ljudje naši nasprotniki, temveč lažni jaz, ego. Ne bojujmo se z drugimi, temveč s svojim egom. Notranji boj, o katerem govorijo modreci, nas vodi v osvoboditev. Prizadevajmo si za človečnost, nenasilje, za življenje v sozvočju z vsemi, s celotnim stvarstvom. Smo zavestna bitja, vsi smo del najvišje Zavesti, smo eno, zato pomagajmo drug drugemu.

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.