Otvoritev razstave: Žan Zupančič – Stalker iz Ljubljane


04.03.2017, 19:00

Žan Zupančič je dijak drugega letnika Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani. S fotografijo se ukvarja že 4 leta, od tega 2 leti resneje. Fotografirati je začel s svojim prvim kompaktnim Nikon fotoaparatom. Kmalu je začutil potrebo po nadgradnji opreme, ki bi mu omogočala večji nadzor nad njegovo fotografijo in tako tudi priložnost boljšega samoizražanja. Poletne počitnice so bile dobra priložnost za prvi DSLR fotoaparat, saj si je s počitniškim delom (in s pomočjo mame) prislužil dovolj denarja za njegov nakup. Tega uporablja še danes. Zadnja odskočna deska pa je bilo socialno omrežje Instagram (@stalker_iz_ljubljane), na katerem je spoznal veliko fotografov s podobnimi interesi, ki so ga o fotografiji kot umetnosti naučili veliko. Prav tako brez teh poznanstev tudi ne bi bil tam kjer je danes.

Njegova razstava predstavlja kar vsak posameznik občuti ob fotografijah, četudi se morda to sliši izpeto. Ponavadi je razstava postavljena v koncept in pod naslov nekega dela, ki nam pomaga pri razumevanju njegove vsebine. Pričujoča razstava pa v kontekst ne bo postavljena, saj ima vsaka fotografija drug pomen, odvisen od interpretacije posameznika. Pod vsako pa lahko najdemo besedo ali dve, ki avtorja spominjajo na dan, ko jih je naredil.

“Moje delo je zelo raznoliko saj me veselijo vsi stili fotografiranja, trenutno pa se največ ukvarjam z ulično, portretno ter “candid” oziroma nezaigrano fotografijo.” Žan Zupančič

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.