Predavanje: Bolj kot stroje potrebujemo človečnost


16.02.2017, 19:30

V predavanju bo Viktorija Kos avtorica knjige »Razcvet zavesti« govorila o tem, kako so naši medsebojni odnosi vse bolj osiromašeni. »Bolj kot stroje potrebujemo človečnost,« pravi Charlie Chaplin. Razumeti bi morali, kaj je tisto, kar krepi človečnost v nas. Kakšni smo, se kaže v naši komunikaciji, pri kateri ne gre za izmenjavo besed, ampak za skupno, osrečujoče bivanje, ko si delimo svoja doživetja, se počutimo sprejete, varne in ljubljene. Le tako postajamo inteligentna in vse bolj zavestna bitja.

Kaj je namen človekovega življenja? Bolj kot kopičimo stvari, bolj smo nesrečni. Človek ne more živeti, če je nesrečen. Namen življenja je, da rastemo, da se notranje razvijamo in postajamo vse bolj srečna bitja. Starodavna modrost nam kaže pot, kako to doseči.

Viktorija Kos je študirala zahodno in indijsko filozofijo in velike modrece predvsem z Vzhoda. O njihovih spoznanjih, modrosti in tudi lastni izkušnji govori v knjigi »Razcvet zavesti«.

www.razcvet-zavesti.si

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.