Delavnica: BIP BIP – Prispevaj družbi


21.02.2017, 20:00

BIP-BIP: Hej, ti! Ja, ti, član naše družbe. Soustvarjalec naše družbe. Kako si?

BIP-MARKO: v redu, večinoma trenutno v NUKu, zakopan v knjige, izpitno obdobje pa to …

BIP-TJAŠA: cela skurjena, rabim dopust, ta januar, vedno je dela čez glavo, pa še to bedno vreme. Pol pa pridem domov, pa še malo delam, vmes pa kakšno kuhano vino, grem na trening, pa je teden mimo.

BIP-BIP: Ja … kdo bo pa rešil svet?

BIP-MARKO: Kako to misliš, rešil svet? A nimamo dovolj svojih problemov, zakaj bi se moral ukvarjati še z reševanjem sveta?

BIP-TJAŠA: Amm … pa saj ne gre za reševanje sveta, ampak za to, da vsaj kaj prispevaš družbi, jo sooblikuješ, kaj izboljšaš.

BIP-BIP: Točno tako. Najraje jamramo, kar pa ni ravno produktivno, ne rešuje problemov.

BIP-MARKO: Ok, štekam. Sej bi kej naredil, samo ne vem, kje naj začnem. Kaj naj počnem? Ne vem niti, kaj me najbolj zanima, poleg tega pa nimam ravno veliko časa …

BIP-BIP: Pridi v Ziferblat. V torek, 21. februarja med 20:00 in 22:00. Tam bomo iskali odgovor ravno na to vprašaje – kako lahko prispevamo družbi?

BIP-TJAŠA: Ja, vsi imamo svoje probleme, pa veliko dela na faksu ali pa v službi. Ampak kje pa ljudje, kot je npr. Leonardo Dicaprio, najdejo čas, da prispevajo svetu?

BIP-BIP: Če si študent, imaš zagotovo največ časa, kar ga boš v življenju imel. Če delaš vsak dan do 17ih, imaš pa še vedno popoldneve, večere in vikende. Čas torej je, vse je potem odvisno od prioritet …

BIP-MARKO: Ok, ok, pridem, si dam v koledar. Sliši se zanimivo.

BIP-BIP: Super, se vidimo. Izpolni samo še ta prijavni obrazec, da bomo vedeli, koliko ljudi lahko pričakujemo: https://goo.gl/forms/tZj8RrZvprox56rP2

BIP-BIP, Prispevaj družbi!

****

Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.