Čudoviti ljudje Šri Lanke


Sredi Indijskega oceana leži mali otok, ki so ga Perzijci in Arabci ob odkritju poimenovali »kraj prijetnih presenečenj«. Upravičeno, na Šri Lanki te namreč iz kraja v kraj znova in znova nekaj navduši – naj bo to pestrost otoške flore in favne, med katero izstopajo sloni in opice ter palme polne datljev, kokosov in banan, prelepe peščene plaže, okusna in dobro začinjena hrana ali pa tudi zgolj toplina ljudi, ki vas odprtih rok povabijo v svoj dom na skodelico črnega čaja z mlekom. Vabljeni, da v kratkem potopisu Mihe Pongraca skupaj odkrijemo »Cejlon«. Ob koncu vas bomo seznanili tudi s prav posebnim projektom »Čudoviti ljudje Šri Lanke«, prek katerega bomo zbirali denarna sredstva za žrtve poplav in plazov, ki so otok prizadele letos spomladi.

Sodelovali boste namreč lahko v licitaciji za eno izmed petnajstih fotografij iz serije portretov – pri tem boste Mihi pustili vaš kontakt in če bo vaša ponudba najvišja, se bomo skupaj dogovorili za format fizične fotografije in njeno morebitno uokvirjanje. Licitacija bo odprta do 15. septembra.
Zbrana sredstva bomo nakazali projektu Help people in Sri Lanka 2016, ki prek platforme za množično financiranje gofundme.com želi zbrati vsaj 2500 evrov sredstev. Že zdaj so blizu cilju, mi pa jim lahko omogočimo, da ga tudi zares dosežejo! Sredstva iz projekta bodo namenjena štipendiranju 20 najranljivejših otrok v starosti 10-16 let, ki so v spomladanski naravni katastrofi izgubili družinske člane.

Več informacij: https://www.gofundme.com/25a22xw

*****
Ziferblat je prostor za druženje, kjer se plačuje čas. Velja, da je ena minuta = 5 centov. Za študente in dijake je 1 minuta = 4 cente.
Ker ne bi radi, da se vam mudi in si želimo, da si vzamete čas, bomo ure ustavili po 60 minutah.